Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 16 Iunie 2019
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Analize si solutii GDPR

10Iun2019

Prelucrarea de date cu caracter personal care are drept scop marketingul direct

de Andreea COMAN valabil la 10 Iun 2019
Intrebare: In lumina considerentului 47, teza finala, din preambulul GDPR care mentioneaza ca prelucrarea de date cu caracter personal care are drept scop marketingul direct poate fi considerat ca fiind desfasurat pentru un interes legitim, coroborat cu dispozitiile art.12 din Legea 506/2004 care fac trimitere la GDPR, apreciati ca prelucrarea in scopul transmiterii de comunicari comerciale pe canale ...
10Iun2019

Model de evidenta a persoanelor

de Colectivul de Specialisti Rentrop&Straton valabil la 10 Iun 2019
Intrebare: Ma puteti ajuta cu model de evidenta a persoanelor care prelucreaza datele intr-o companie?
06Iun2019

Aplicare GDPR la nivel de societate de productie si vanzare de materiale promotionale

de Colectivul de Specialisti Rentrop&Straton valabil la 06 Iun 2019
Intrebare: Suntem societate de productie si vanzare materiale promotionale. avem si site-ul si vom avea in curand si un magazin online. am intreprins urmatoarele actiuni pe departamente:1. resurse umane: informare initiala cu privire la prelucrarea datelor, consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor, notificare cu privire la prelucrarea datelor, consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu ...
27Mai2019

Domeniile de prelucrare a datelor cu caracter personal

In intelesul Regulamentului, prelucrare inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personalsau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea,structurarea,stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea,consultarea, utilizarea, divulgarea prin ...
24Mai2019

Regulamentul general pentru protectia datelor

Regulamentul general pentru protectia datelor cu caracter personal este unul dintre cele mai importante acte normative pentru agentii economici, in principal din cauza amenzilor foarte mari si foarte usor de aplicat.Textul Regulamentului are un istoric sinuos, din care trebuie invatate sensurile lui politice, economice si juridice. S-ar putea spune ca agentii economici din intreaga Europa ...
18Apr2019

Control din partea ANSPDCP

de Colectivul de Specialisti Rentrop&Straton valabil la 18 Apr 2019
Intrebare: Sunt o societate comerciala de contabilitate si expertiza contabila care efectueaza prestari servicii financiar-contabile pentru clienti persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si societati comerciale, precum si servicii de HR (intocmire contracte individuale de munca, state de plata, regulament intern, transmitere REVISAL etc.). Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina ...
15Mar2019

Ce este Internetul lucrurilor (IoT)?

V-ati intrebat cu privire la Internetul lucrurilor?Internetul lucrurilor (IoT) a devenit un cuvant de buzunar in ultimii ani, explodand in popularitate, deoarece companiile incearca sa colecteze cat mai multe informatii de la utilizatorii lor, iar consumatorii folosesc dispozitive mai inteligente pentru a-si energiza casele.IoT este un termen general care acopera orice ...
05Mar2019

​Operatiuni fiscal-contabile simple ce atrag consecinte complicate in sfera protectiei datelor cu caracter personal

In activitatea profesionala a specialistilor din domeniul fiscal-contabil este cunoscut faptul ca o mica eroare de interpretare neidentificata si necorectata rapid poate produce consecinte uriase in activitatea persoanelor fizice sau juridice beneficiare ale serviciilor furnizate de aceste profesii liberale. Amenzi, diferente de impozite, dobanzi si penalitati, raspunderi in sfera evaziunii ...
25Feb2019

​Responsabilitatea operatorilor pentru deciziile automate in cadrul GDPR

In cadrul diferitelor comunitati de specialisti, Regulamentul UE privind protectia generala a datelor - GDPR a declansat o dezbatere plina de viata cu privire la faptul ca persoanele vizate au un "drept de explicatie" al deciziilor automate luate in legatura cu acestea. La un capat al spectrului, vedem argumente in sensul ca nu exista un astfel de drept in cadrul GDPR, ci doar un "drept limitat ...
25Feb2019

Abilitatile cyber security necesare pentru afacere

Ce competente sunt necesare pentru un expert in domeniul securitatii IT?Peisajul amenintarilor IT evolueaza in mod constant si rapid, iar noile riscuri de securitate isi cresc volumele si tipologiile in fiecare zi. Nu numai ca evolueaza rapid, dar ele devin din ce in ce mai avansate, ceea ce inseamna ca organizatiile trebuie sa ramana ancorate pe langa tendintele actuale pentru a minimiza ...
23Ian2019

Formulare ce trebuie semnate intr-o agentie de turism

de Andreea COMAN valabil la 23 Ian 2019
Intrebare: Ce formulare ar trebui sa semneze o persoana fizica, atunci cand vine intr-o agentie de turism pentru a primi oferte personalizate prin email, telefon, si la incheierea unui contract pentru un sejur?
20Ian2019

Pentru cat timp pot fi pastrate datele cu caracter personal si cand este necesara revizuirea lor?

de Andreea COMAN 20 Ian 2019
1. Principiul limitarii stocarii datelor cu caracter personal este similar celui de-al cincilea principiu (retinerea datelor) din Legea nr. 677/2001 (in prezent abrogata) si presupune ca datele personale sa nu fie pastrate mai mult decat este necesar.2. Cu ce vine in plus Regulamentul (UE) 679/2016 fata de reglementarea anterioara? Potrivit principiului enuntat, operatorii ar fi nevoiti sa ...
20Ian2019

Inteligenta artificiala - un pericol pentru protectia datelor cu caracter personal sau un instrument de conformare la GDPR

I.J. Good afirma in 1965 ca inventarea unei masini utrainteligente va fi ultimul lucru pe care trebuie sa-l faca omul,cu conditia ca aceasta sa fie suficient de docila, incat sa ne arate cum s-o tinem sub control.In anul 2018, o popularitate, sau mai bine zis o atentie sporita, au cunoscut-o doua domenii relativ noi, al caror impact asupra persoanelor fizice si juridice, cat si asupra ...
20Ian2019

Consimtamantul - obtinere, dovada, gestionare si revocare

de Laurentiu Petre 20 Ian 2019
1. Aspecte generaleConsimtamantul este definit in GDPR ca fiind orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate (art. 4 pct. 11).Consimtamantul exprimat in mod valabil trebuie sa respecte ...
Pagina: 123456»
x