Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 21 Septembrie 2019
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Analize si solutii GDPR

19Sep2019

Fosta sotie a unui angajat solicita date privind veniturile fostului sot - respectare GDPR in situatia data

de Andreea COMAN valabil la 19 Sep 2019
Intrebare: Fosta sotie a unui fost angajat al nostru solicita date referitoare la veniturile angajatului/sotului din perioada cand acesta si-a desfasurat activitatea in cadrul institutiei noastre. Precizez ca divortul a avut loc inainte ca angajatul sa plece din institutie, iar acesta a decedat dupa ce i-au incetat raporturile contractuale cu noi. Exista vreun temei legal care sa ne permita/oblige sa-i ...
16Sep2019

Stocare copii dupa CI intr-o entitate publica

de Andreea COMAN valabil la 16 Sep 2019
Intrebare: Vreau sa stiu daca noi ca serviciu public avem dreptul sa solicitam si sa stocam copii dupa cartile de identitate ale clientilor cu care incheiem contracte. Mentionam faptul ca aceste copii sunt colectate intr-o perioada de doua saptamani pentru incheierea a aproximativ 30.000 de contracte ceea ce face imposibila transcrierea datelor personale in baza de date a societatii. In acest sens as vrea ...
12Aug2019

Dilemele legate de prelucrarea categoriilor speciale de date cu caracter personal in conformitate cu Regulamentul general privind protectia datelor (II)

Acest articol este al doilea dintr-o serie referitoare la Dilemele legate de prelucrarea categoriilor speciale de date cu caracter personal in conformitate cu Regulamentul general privind protectia datelor, fiind urmarea primului articol in cadrul caruia am discutat despre corelarea articolelor 6 si 9 din GDPR, disponibil in nr. 17 al Revistei Romane de Protectia Datelor.De aceasta ...
09Aug2019

Conformitatea GDPR prin automatizare [Robotic Process Automations (RPA)]

Intrucat neconformitatea cu GDPR implica riscuri financiare si reputationale este imperativ ca toate companiile sa intreprinda actiuni pentru a-si asigura conformitatea, aspecte aplicabile in special companiilor care pana la acest moment nu au demarat/finalizat procesul de conformitate cu GDPR. Pentru a accelera indeplinirea acestor actiuni de conformitate, Robotic Process Automation (RPA) poate ...
18Iul2019

Copie CI pentru soferii unei firme de transport

de Andreea COMAN valabil la 18 Iul 2019
Intrebare: O societate comerciala de transport si logistica doreste, din ratiuni de securitate si in considerarea unor grave incidente anterioare (furturi de marfa de valori de peste 10.0000 euro), sa faca copii dupa actele de identitate a soferilor (care nu sunt angajatii sai ci a unor terti) si pe care sa le pastreze maxim 3-4 luni dupa care sa le stearga; arhivarea documentelor se face pe suport ...
10Iun2019

Prelucrarea de date cu caracter personal care are drept scop marketingul direct

de Andreea COMAN valabil la 10 Iun 2019
Intrebare: In lumina considerentului 47, teza finala, din preambulul GDPR care mentioneaza ca prelucrarea de date cu caracter personal care are drept scop marketingul direct poate fi considerat ca fiind desfasurat pentru un interes legitim, coroborat cu dispozitiile art.12 din Legea 506/2004 care fac trimitere la GDPR, apreciati ca prelucrarea in scopul transmiterii de comunicari comerciale pe canale ...
10Iun2019

Model de evidenta a persoanelor

de Colectivul de Specialisti Rentrop&Straton valabil la 10 Iun 2019
Intrebare: Ma puteti ajuta cu model de evidenta a persoanelor care prelucreaza datele intr-o companie?
06Iun2019

Aplicare GDPR la nivel de societate de productie si vanzare de materiale promotionale

de Colectivul de Specialisti Rentrop&Straton valabil la 06 Iun 2019
Intrebare: Suntem societate de productie si vanzare materiale promotionale. avem si site-ul si vom avea in curand si un magazin online. am intreprins urmatoarele actiuni pe departamente:1. resurse umane: informare initiala cu privire la prelucrarea datelor, consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor, notificare cu privire la prelucrarea datelor, consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu ...
27Mai2019

Domeniile de prelucrare a datelor cu caracter personal

In intelesul Regulamentului, prelucrare inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personalsau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea,structurarea,stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea,consultarea, utilizarea, divulgarea prin ...
24Mai2019

Regulamentul general pentru protectia datelor

Regulamentul general pentru protectia datelor cu caracter personal este unul dintre cele mai importante acte normative pentru agentii economici, in principal din cauza amenzilor foarte mari si foarte usor de aplicat.Textul Regulamentului are un istoric sinuos, din care trebuie invatate sensurile lui politice, economice si juridice. S-ar putea spune ca agentii economici din intreaga Europa ...
18Apr2019

Control din partea ANSPDCP

de Colectivul de Specialisti Rentrop&Straton valabil la 18 Apr 2019
Intrebare: Sunt o societate comerciala de contabilitate si expertiza contabila care efectueaza prestari servicii financiar-contabile pentru clienti persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si societati comerciale, precum si servicii de HR (intocmire contracte individuale de munca, state de plata, regulament intern, transmitere REVISAL etc.). Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina ...
15Mar2019

Ce este Internetul lucrurilor (IoT)?

V-ati intrebat cu privire la Internetul lucrurilor?Internetul lucrurilor (IoT) a devenit un cuvant de buzunar in ultimii ani, explodand in popularitate, deoarece companiile incearca sa colecteze cat mai multe informatii de la utilizatorii lor, iar consumatorii folosesc dispozitive mai inteligente pentru a-si energiza casele.IoT este un termen general care acopera orice ...
05Mar2019

‚ÄčOperatiuni fiscal-contabile simple ce atrag consecinte complicate in sfera protectiei datelor cu caracter personal

In activitatea profesionala a specialistilor din domeniul fiscal-contabil este cunoscut faptul ca o mica eroare de interpretare neidentificata si necorectata rapid poate produce consecinte uriase in activitatea persoanelor fizice sau juridice beneficiare ale serviciilor furnizate de aceste profesii liberale. Amenzi, diferente de impozite, dobanzi si penalitati, raspunderi in sfera evaziunii ...
Pagina: 123456»
x