Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 14 Aprilie 2021
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
portalprotectiadatelor.ro Un produs marca Rentrop&Straton

Medicover, amendata pentru incalcarea GDPR. A incurcat destinatarii


Medicover a fost amendata de ANSPDCP pentru incalcarea GDPR. Compania a incurcat destinatarii unor clienti si a oferit acces la datele personale sensibile ale altora dintre cei afectati de aceasta eroare.

Conform ANSPDCP, Medicover a incalcat dispozitiile prevazute la art. 32 alin. (1) lit. b) si alin. (2) si (4) din Regulamentul General privind Protectia Datelor,

Investigatia a fost demarata ca urmare a transmiterii de catre operator a unor notificari succesive de incalcare a securitatii datelor cu caracter personal, prin care s-a semnalat divulgarea neautorizata si accesul neautorizat la datele cu caracter personal precum: nume si prenume, CNP, serie si nr. CI, adresa CI, adresa de corespondenta, telefonul de contact si e-mail, respectiv nume si date privind starea de sanatate, transmise altor persoane fizice decat destinatarii, la adresa de e-mal sau adresa postala.

In urma investigatiei, autoritatea de supraveghere a constatat ca operatorul nu a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura faptul ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea operatorului si care are acces la date cu caracter personal nu le prelucreaza decat la cererea operatorului, fapt ce a condus la divulgarea neautorizata si accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise altor persoane fizice decat destinatarii, la adresa de e-mail sau adresa postala.


Ca atare, operatorul S.C. Medicover S.R.L. a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 9.749,6 lei (echivalentul a 2000 EURO).


De asemenea, operatorului i-au fost aplicate si urmatoarele masuri corective:

  • revizuirea si actualizarea masurilor tehnice si organizatorice implementate ca urmare a evaluarii privind riscul pentru drepturile si libertatile persoanelor, inclusiv a procedurilor de lucru referitoare la protectia datelor cu caracter personal, precum si implementarea unor masuri privind instruirea periodica a persoanelor care actioneaza sub autoritatea sa, referitor la obligatiile ce le revin conform prevederilor RGPD, inclusiv cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii, inclusiv a procedurilor de lucru referitoare la protectia datelor cu caracter personal si instruirea personalului propriu;

  • identificarea si implementarea unor masuri pentru a se asigura ca datele cu caracter personal prelucrate sunt exacte si actualizate, avand in vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, iar cele inexacte sa fie sterse sau rectificate fara intarziere (spre exemplu, un mecanism de verificare a validitatii adresei de e-mail la momentul colectarii).

Newsletter portalprotectiadatelor.ro

Ghid practic - Analiza amenzilor GDPR

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalprotectiadatelor.ro si primesti cadou Raportul special "Ghid practic - Analiza amenzilor GDPR"!

Da, doresc sa ma abonez si sa primesc informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

x