Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Deblocare automata cont

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 2 Iunie 2020
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis
portalprotectiadatelor.ro Un produs marca Rentrop&Straton

Etape de urmat pentru implementare GDPR in domeniul farmaceutic


Intrebare: In domeniul farmaceutic care sunt pasii (etapele) pentru implementarea normelor GDPR? 

Raspuns:
Implementarea masurilor GDPR (inclusiv in domeniul farmaceutic), trebuie sa reflecte preocuparea dumneavoastra pentru conformarea cu dispozitiile obligatorii privind protectia datelor. Toate masurile de conformare trebuie sa tina cont de specificul activitatii dumneavoastra, respectiv domeniul farmaceutic, in concret sa tineti cont de de natura, domeniul de aplicare, contextul si scopurile, precum si de riscurile asociate prelucrarii datelor cu caracter personal.

Ar trebui sa luati urmatoarele masuri concrete:

Masuri in relatia cu salariati
1. modificati sau adaptati procedurile de lucru astfel incat sa fie asigurat un acces cat mai restrans la datele cu caracter personal
2. implementati politici specifice in materia prelucrarii de date cu caracter personal la locul de munca, respectiv: Politica control acces la locul de munca, Politica bring your own device, Politica sisteme urmarire video CCTV, Politica utilizare autoturisme etc.
3. actualizati Regulamentului Intern cu dispozitii specifice privind prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv stabilirea de sanctiuni
4. revizuiti fisele de post ale salariatilor care au atributii in materia prelucrarii datelor cu caracter personal
5. incheiati acorduri de confidentialiate cu salariatii care au atributii in materia prelucrarii datelor cu caracter personal
6. justificati din punct de vedere legal prelucrarea unor categoriile speciale de date cu caracter personal (prelucrarea datelor genetice, date biometrice, date privind sanatatea)

Masuri in relatia cu alti parteneri (persoane imputernicite)
7. revizuiti contractele existente cu furnizorii externi si includeti clauze specifice legate de protectia datelor cu caracter personal
8. incheiati acorduri privind protectia datelor cu caracter personal cu furnizorii noi

Masuri privind securizarea datelor
9. securizati din punct de vedere informatic datele personale;
10. implementati politici si proceduri in materia securitatii datelor care sa asigure un standard ridicat de protectie
11. notificati ANSPDCP in cazul unei incalcari de securitate
12. notificati persoanelor vizate, daca incalcarea securitatii datelor prezinta un risc ridicat pentru persoanele fizice

Obligatii specifice:
13. desemnati responsabilul pentru protectia datelor (DPO)
14. tineti evidenta activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal.
15. verificati daca trebuie sa intocmiti DPIA
16. verificati daca transferati date in afara UE, iar in caz afirmativ, documentati transferurile de date cu caracter personal daca transferati date in afara UE

Newsletter portalprotectiadatelor.ro

Top 3 studii de caz bazate pe amenzile GDPR

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul portalprotectiadatelor.ro si primesti cadou Raportul special "Top 3 studii de caz bazate pe amenzile GDPR"!

Da, doresc sa ma abonez si sa primesc informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Articole similare

22Nov2019

Clinica medicala ce prelucreaza date personale

de Portal Protectia Datelor valabil la 22 Nov 2019
23Aug2019

Publicarea pozelor angajatilor pe site

de Andrei Savescu valabil la 23 Aug 2019
07Aug2019

Definirea operatorilor asociati

de Andreea COMAN valabil la 07 Aug 2019
x