Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Autentificare Inregistrare cont
Portal actualizat la 20 Aprilie 2019
Contine toate actele normative din domeniu, actualizate la zi - parteneriat Legis

Analize si solutii GDPR

20Ian2019

Pentru cat timp pot fi pastrate datele cu caracter personal si cand este necesara revizuirea lor?

de Andreea COMAN 20 Ian 2019
1. Principiul limitarii stocarii datelor cu caracter personal este similar celui de-al cincilea principiu (retinerea datelor) din Legea nr. 677/2001 (in prezent abrogata) si presupune ca datele personale sa nu fie pastrate mai mult decat este necesar.2. Cu ce vine in plus Regulamentul (UE) 679/2016 fata de reglementarea anterioara? Potrivit principiului enuntat, operatorii ar fi nevoiti sa ...
20Ian2019

Inteligenta artificiala - un pericol pentru protectia datelor cu caracter personal sau un instrument de conformare la GDPR

I.J. Good afirma in 1965 ca inventarea unei masini utrainteligente va fi ultimul lucru pe care trebuie sa-l faca omul,cu conditia ca aceasta sa fie suficient de docila, incat sa ne arate cum s-o tinem sub control.In anul 2018, o popularitate, sau mai bine zis o atentie sporita, au cunoscut-o doua domenii relativ noi, al caror impact asupra persoanelor fizice si juridice, cat si asupra ...
20Ian2019

Consimtamantul - obtinere, dovada, gestionare si revocare

de Laurentiu Petre 20 Ian 2019
1. Aspecte generaleConsimtamantul este definit in GDPR ca fiind orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate (art. 4 pct. 11).Consimtamantul exprimat in mod valabil trebuie sa respecte ...
20Ian2019

E-privacy in raport cu GDPR

de Alexandru MATEI 20 Ian 2019
Viitorul nostru digital poate fi construit numai pe incredere. Toata lumea trebuie protejata. Normele UE consolidate privind protectia datelor vor deveni realitate la 25 mai. Este un pas important inainte si suntem hotarati sa-i facem un succes pentru toata lumea (Andrus Ansip, vicepresedinte al Comisiei Europene pentru piata unica digitala, 24 ianuarie 2018)In prezent, ...
20Ian2019

Scurta retrospectiva privind activitatea autoritatilor de supraveghere UE si practica GDPR pentru anul 2018

1. Odata cu intrarea in vigoare a GDPR in luna mai 2018, entitatile juridice din Romania urmaresc, iar daca nu, ar trebui sa urmareasca cu atentie activitatea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelorcu Caracter Personal (ANSPDCP). Pe parcursul lunii ulterioare orei 0 de lansare a Regulamentului (UE) 679/2016, Autoritatea nu a facut uz de competentele sale punitive, insa ...
20Ian2019

Care este linia de practica cea mai avantajoasa pentru avocati. Avocat-pentru-operator sau Avocat-vanator-de-greseli-ale-operatorului

de Andrei Savescu 20 Ian 2019
1. Pentru avocatii care sunt alesi de catre operatori pentru a-i ajuta sa-si realizeze conformarea cu dispozitiile Regulamentului General European pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal, fara indoiala ca este o arie de practica avantajoasa, intrucat conformarea GDPR necesita o activitatea laborioasa, precisa si relativ indelungata. In cazul in care operatorii apeleaza la avocati in-house ...
20Ian2019

Ce este si cum se poate face DPIA?

I. Potrivit art. 35 alin. (1) GDRP, avand in vedere natura, domeniul de aplicare,contextul si scopurile prelucrarii, in cazul in care un tip de prelucrare, in specialcel bazat pe utilizarea noilor tehnologii, este susceptibilsa genereze un riscridicat pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice, operatorul efectueaza, inaintea prelucrarii, o evaluare a impactului (DPIA Data ...
20Ian2019

Opinii ale specialistilor despre procedura Autoritatii de efectuare a investigatiilor

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 892 din data de 23 octombrie 2018, a fost publicata Procedura Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) de efectuare a investigatiilor.Am solicitat unor specialisti in protectia datelor cu caracter personal puncte de vedere la cald cu privire la noua reglementare, carora le multumim si pe aceasta ...
20Ian2019

Consideratii asupra specificitatii domeniului jocurilor de noroc online in contextul GDPR

de Andrei Savescu 20 Ian 2019
Dispozitiile Legii nr. 77/2009 privind jocurile de noroc si Normele de aplicare a acesteia impun organizatorului de jocuri de noroc online (operatorul licentiat) sa prelucreze o gama relativ larga de date cu caracter personal ale jucatorilor. Astfel, acesta va trebuisa verifice veridicitatea datelor furnizate de catre jucatori, sa furnizeze Oficiului National al Jocurilor de Noroc (denumit in ...
20Ian2019

Impactul GDPR in raporturile de munca

1. In esenta, GDPR are o forta juridica superioara Codului muncii, iar aplicarea Codului muncii trebuie facuta mereu luand in considerare reglementarile GDPR. Potrivit dreptului Uniunii Europene, regulamentul este un act legislativ cu caracter obligatoriu. Trebuie aplicat in integralitatea sa, in toate statele membre. Este aplicabil angajatorilor care prelucreaza datele cu caracter personal ale ...
20Ian2019

Procedura de efectuare a investigatiilor de control ale autoritatii

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 892 din data de 23 octombrie 2018, a fost publicata Procedura de efectuare a investigatiilor.Procedura de efectuare a investigatiilor (Procedura) a fost aprobata prin Decizia nr. 161/2018 privind aprobarea Procedurii de efectuare a investigatiilor, de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter ...
18Ian2019

Lista documentelor obligatorii cerute de GDPR

Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) a generat deja numeroase controverse, iar una dintre celemai mari este cu siguranta este aceea legata de documentele necesare conformarii. De exemplu, de multe ori vedeti companii care cred ca daca au o politica de confidentialitate si un formular de consimtamant pe website-ul lor este suficient; totusi, aceasta este doar o mica parte a ...
18Ian2019

GDPR Compliance Checklist

Principiul responsabilitatii este esential pentru GDPR (Regulamentul general privind protectia datelor). Organizatiile care prelucreaza date cu caracter personal trebuie sa respecte, dar si sa demonstreze conformitatea cu cerintele Regulamentului.Lista de verificare de mai jos prezinta cele opt domenii esentiale pe care ar trebui sa le verificati pentru a va asigura ca puteti demonstra ...
19Nov2018

Modalitati de compromitere

In acest moment, se pare ca nu puteti merge nicaieri in mediul online fara sa fiti asigurati ca "respectam confidentialitatea dvs." si ca sunteti directionati catre o Politica de confidentialitate de 2.000 de cuvinte. Probabil ca trebuie doar sa faceti clic pe "Multumesc", pentru ca cine isi poate permite luxul sa se opreasca si sa se gandeasca la ceea ce intimitatea, confidentialitatea lor ...
Pagina: 123456»
x